Häämekko myyty – 200 euroa Kehitysvammaliitolle

24.05.2015

Juhani Keski-Rahkonen

Pidin kaikkia varpaita ja sormia ristissä, että edes yksi tyttönen tarvitsisi juuri tuollaisen mekon. Näin sitten kävi, että huutajia oli jopa kolme ja heistä yksi todella halusi kyseisen mekon ja heitti hinnan yllättäen kahteen sataan euroon! Toivottavasti mekko tuo tullessaan paljon hyvää onnea sinne Etelä-Pohjanmaalle, jonne mekko meni. Rahat siirtyvät ensi viikolla Kehitysvammaliiton tilille.

MUITA KUULUMISIA

Me vietetään täällä Ollin kanssa rentoa sunnuntaipäivää. Käytiin lenkkeilemässä Espoon kauniissa maisemissa Bertta kintereillä. Tuo meidän hauvavauva vaan on vähän laiska lenkkeilijä. Se ei taida nähdä pointtia koko hommassa. Kotiin tullessa minä pyöräytin Yoogaian-videon pyörimään ja tein puolen tunnin ‘core and arms’ – tunnin (bongaa lahjakoodi itsellesi sivupalkista). Yritän vahvistaa selkää ja käsivarsia, että on tulevaisuudessa sitten vähän helpompaa. Olli taas katselee Formuloita, joka on hänelle supertärkeä juttu. Silloin ei kannata häiritä.

Tässä samalla valmistaudun myös ensi viikkoon ja suunnittelen kuvauksia! Niin, kyllä! Vähän jännittää, koska pääsin itse ideoimaan koko jutun. Tämä on ehkä kaikkein suurin tähänastisista yhteistyökuvoista. Pääsenkin jo melko pian näyttämään teille tulokset.

Muutenkin kiireinen viikko on tiedossa, koska käyn tietenkin aivan normaalisti töissä. Tiistaina on sitten toinen ensi viikon jännä päivä. Nyt paljastan sen (tattadaa). Menen Haaga-Helian journalismin koulutusohjelman pääsykokeisiin. Kaikki vinkit otetaan vastaan, koska en yhtään tiedä mitä odottaa.

Vielä aion siis puristaa seuraavat kaksi viikkoa töitä ja hauskoja blogijuttuja, kunnes alkaa yli neljän viikon loma. Islanti ja Italia odottavat.

Kiitos muuten kaikille, jotka ovat lisänneet minut snapchattiin. Teitä on siellä jo satoja! Huh! Muillekin tiedoksi, että SC:ssä on joka päivä videota ja kuvia elämästäni. Löydät minut nimimerkillä ‘miikkulaisen’.

Ihanaa sunnuntaita kaikille!

  • Maarit

    Voi Miia, paljon onnea pääsykokeeseen! Oon niin hengessä mukana ja uskon, että sulla olis lahjoja juuri tuolla alueella. Olet kekseliäs, ennakkoluuloton ja rohkea. Ehkä sinulla on joskus vielä oma tv-ohjelmakin:) Minullakin on pääsykokeet ensi viikolla. Kun näin kolmekymppisenä vaihtaa alaa, tuntuu, että ihan nuortuu kun täytyy päntätä ja jänskäillä kokeita!

    • Miia

      Hih, kiitos Maarit! Kirjoittaminen on sydäntä lähellä ja radiopuoli on kiinnostanut jo siitä lähtien kun isä teki radiotoimittajan hommia. Eikö olekin ihanaa vaihtaa alaa ja fiilis on kuin koululaisella konsanaan. Mihin itse haet?

      • Maarit

        Kyllä kouluun hakeminen tosiaan vähän freesaa ihmistä;) Haen psykalle. Se on pitkäaikainen haave ja muinoin oon sitä jonkin verran jo opiskellutkin. Mutta sinne on huippuvaikea päästä. Silti aion yrittää!

        • Miia

          Ihanaa kun yrität! 🙂 Ja vielä ihanempaa, että menet haaveesi perässä.

          • Pauliina

            Äh, tossahan se paikka luki selkokielellä.

      • Pauliina

        Jos oot siis hakemassa jonkinlaiseen toimittajakoulutukseen, niin kannattaa huomioida, että ala on täysin katastrofaalisessa tilanteessa. Mutta jos ei havittele sen suuremmin töitä alalta, niin mikäpä siinä. Kenellekään en voi kuitenkaan suositella viestintäalaa juuri nyt, vaikka tietysti aina hieman eri asemassa on nämä, jotka ovat kiinnostuneita olemaan myös haastateltavina.

        • Miia

          Heips Pauliina! Juu, tuo tilanne on tiedossa. Uskon kuitenkin, että ahkeralle tekijälle löytyy töitä. 🙂 Kun luo hyviä suhteita joka suuntaan, niin sekin auttaa. Itselläni tietenkin on myös kokemusta alalta. Ilmailualakin on kovassa murroksessa ollut jo pitkään ja työt ovat olleet kiven alla, mutta aina olen jotenkin saanut töitä. 🙂

          • Maarit

            Tosi monet alat on murroksessa, viestintäkin, mutta silti juuri viestinnän saralla on yhä enemmän ja uusia mahdollisuuksia. Uskon, että luovalle ja rohkealle tyypille löytyy alalta töitä. Koulutuksesta on sinulle runsaasti hyötyä joka tapauksessa. Kokeeseen vaan rennolla ja iloisella mielellä. Pois vaan kaikki negatiiviset ajatukset ja vertailut, niin homma menee parhaalla mahdollisella tavalla, näin uskon.
            Uskon myös semmoiseen ketjuajatteluun, että yksi asia johtaa toiseen. Kun yksi ovi aukeaa, sen myötä monta muuta uutta:)

          • Miia

            Uskon itse myös, että uusia tehtäviä juurikin tälle alalle on tulossa. Ehkä sellaisia ammattinimikkeitä, joista ei olla koskaan edes kuultu. Esim. Some-puolella. Ja kyllä, jos on oikeaan suuntaan menossa niin yllättäviäkin asioita alkaa tapahtua. Olen huomannut. 😉

          • Pauliina

            En voi olla tarttumatta tuohon, että ahkera löytää aina töitä alalla. Olen itse FM ja työtön, ollut valmistumisesta asti. Sama on käynyt monille muille, koska ylitarjontaa nyt vaan on. Ihmisiä on koulutettu aivan liikaa.

            Joten ei meissä vikaa ole. Mutta meitä ei valita, koska meillä ei ole vuosien kokemusta.

            Se on tietysti eri asia, jos sinulla on tosiaan esim. toimittajakokemusta takana.

            Viitaten esim. Maaritin viestiin, niin on toki tylsää olla realisti, mutta nykyään moni ei voi “positiivisesti” valita riskialoja, koska voi olla, että tukea ei sitten paremmin työllistävään alaan tipu.

          • Pauliina

            Tietysti on paikkoja, jotka ottavat esim. ö-luokan julkisuudesta tutun hlön töihin, ilman koulutustakin (mietin tässä nyt nuutamia radiotoimittajia). Mutta suurin osa ei (onneksi) palkkaa naaman perusteella eikä pilipaliosaaminen usein riitä, vaan monessa paikassa vaaditaan ylempi korkeakoulututkinto ja päälle vuosia kokemusta.

            Mutta tosiaan, sullahan on kuitenkin nyk. alasi.

            Mä en tiedä murroksesta niinkään, mutta työttömiä tämä ala kuhisee.

  • Ansku

    Olipa loistava tuo Yoogaia, kiitos paljon! Tsemppiä pääsykokeisiin, teen itsekin loopputyötä, joten hommaa riittää!

    • Miia

      Eipä kestä! Joo, halusin ehdottomasti kertoa Yoogaiasta, koska pidän siitä itsekin niin paljon. 🙂 Tsemppiä lopputyöhön. Siinä varmasti riittää hommaa.

  • Henna

    Onnea pääsykokeisiin! Olin itse muutama vuosi sitten samoissa kokeissa ja en voi sanoa että siellä pääsisi helpolla. Raati on aika tarkka psykologisine testeineen. Itse en päässyt sisään, mutta toivon sulle mitä parhainta onnea :)!

    • Miia

      Kiitos! Olen kovasti miettinyt, että mitäköhän siellä yleistietokokeessa kysytään. Olisko sulla vinkkejä? 🙂 Toivottavasti oot löytänyt jonkun muun kivan koulutusalan, jos tuo ei sillä kertaa natsannut. 🙂

  • Nipsu

    Tsemppiä pääsykokeisiin Miia! Itse aloitin Haaga-Helian avoimella puolella viime syksynä ja sain nyt keväällä tutkintopaikan. Tälleen työelämässä hetken olleena on aivan uusi innostus lähteäkin opiskelemaan 🙂

    Oon lukenut sun blogia tässä taustalla jo hyvän aikaa. Kirjoitat jotenkin niin ihanasti, että tulee aina hyvälle tuulelle. Kiva seurailla ja olenkin kahlannut matkapostauksiasi kovaan tahtiin, melkein kuin itsekin pääsisi reissuun niitä lukiessa 🙂

    • Miia

      Kiitos Nipsu! Jos en pääse kouluun, niin suuntaan samaa reittiä kuin sinä. 😉 Toivotaan, että törmäillään kursseilla. Onpa kiva kuulla, että pidät blogistani – lämmittää mieltä. 🙂

  • Piia

    Onnea kokeeseen! Itse valmistuin samasta paikasta kolme vuotta sitten. Pääsykokeet on varmasti muuttuneetkin tässä ajassa, mutta kirjoitustehtävä ja jotain loogista päättelyä ja suullinen haastattelu siellä silloin oli 🙂 oikeastaan ne oli kaikki sellaisia, ettei niihin voinut mitenkään valmistautua etukäteen. Eli ei muuta kuin luottoa itseen ja pää kylmänä, pieni jännitys tietty tekee hyvääkin 😉

    • Miia

      Kiitos Piia! Sitä tarvitaan. 🙂 Nyt jännittää jo niin maan pirskuleesti ja luen paniikissa Hesaria ja Kauppalehteä. 😉

  • kati

    Pakko kysyä mistä tuo punainen mekko on ostettu (hyppykuvassa vasemmalla)? Ihana. Must have yksiin juhliin? Tsemppiä kokeisiin. Olen itse alalla ja suosittelen kovasti jos on joustava,moni-osaaja, luova,valmis elämänmittaiseen kouluttautumiseen, kurinalaisuuteen ja itse utelias joka rakastaa kirjoittamista.

  • Laura

    Upea juttu, onnea pääsykokeeseen 🙂 Hain itsekin tämän kevään yhteishaussa kouluun, eräälle terapia-alalle monimuoto-opiskelijaksi mutta vielä odottelen pääsykoekutsua. Vähän jo jännittää etten sitä saakaan 🙁 Työelämää takana nyt kahdeksan vuotta, jotain uutta teki mieli. Pidän peukkuja että pääset sisälle!

    • Miia

      Kiitos Laura! 🙂 Toivottavasti saat pääsykoekutsun. Journalismin puolella koe oli todella vaikea, mutta haastattelu meni mielestäni hyvin ja toivon, että se “pelastaa”. Pidän täällä peukkuja sulle. 🙂

  • Annn

    Oo, kiva kun sinulla kaikkea jännää tiedossa 🙂 Ja nuo matkat 😉 Minnehän sitä itse kesällä menisi… 🙂

    • Miia

      Joo innolla odotan. 🙂 Ei muuta kun suunnittelemaan. 🙂

  • Sini

    Toivottavasti pääsykokeet menivät hyvin. 🙂 Itse hain myös Haaga-Heliaan, tosin opiskelemaan myyntityötä. Pääsykokeet ovat ensi viikolla, nyt ei muuta tehdä kuin luetaan ja harjoitellaan välissä vähän englantia ja matikkaa.

    • Miia

      Oli aika vaikeat pääsykokeet, joten ei ehkä menny ihan nappiin. :/ Tsemppiä sulle pääsykokeisiin. Se myyntityön linja kuulostaa mielenkiintoselta. Oon sitä joskus itsekin miettinyt. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram