Ulkonäköpaineita

18.04.2015

Bikinikuntoon kesäksi, iho kuntoon kesäksi, kevyt kesämeikki, kesän trendikkäät hiukset ja vaikka mitä. Kaikki alkoi siitä, kun aloin etsiä uusia bikineitä matkalle.

En ole mikään himotreenaaja ja kroppani ei ole bikinikunnossa. Jalkani muistuttavat kanan koipia ja hiukseni ovat ohuen lättänät, johon suolasuihkeet eivät tuo pöyhkeyttä tai surffitukkaa – ei sitten millään. Ulkonäköpaineet ovat naiselle joskus todella inhottavia. Tuntuu, että jokaisen pitäisi pyrkiä siihen täydelliseen missiolemukseen, vaikka sitä ei vaan tälläinen tavallinen tyttönen saa. Ilman meikkiä tämä valju suomalainen on kuin taiteilijan valkoinen canvas – ei kulmia, ei ripsiä, vaan täplikäsnaamainen tavis.

En pidä urheilusta, mutta säännöllisen epäsäännollisesti saan muutaman kuukauden urheiluinnon ja olen kuin mikäkin fitnesstreenaaja protskujuomineen. Sitten se innostus taas lopahtaa. Jooga on kivaa, kun sitä voi tehdä kotona ja siitä tulee hyvä olo. Kotona voi tehdä treenit räkäkalsareissa ja ei tarvitse miettiä miltä näyttää. Ja niin se vaan on, että en lähtisi salille läpinäkyviksi kuluneissa pitkissä kalsareissa, vaikka ovatkin niin mukavat. Pelkällä joogalla tuskin tullaan bikinikuntoon. Kapeisiin olkapäihini en vaan saa luuta lisää vaikka kuinka yrittäisin ja reiteni nyt vaan ovat luonnostaan eriparia yläkroppani kanssa.

#nomakeup #miljoonafiltteriä #ylivalottunut#nomakeup #miljoonafiltteriä #ylivalottunut #muttamieletönreissu

Välillä hurahdan Youtuben meikkivideoihin ja ostan kaapit täyteen täydellistä ihoa, täyteläisiä huulia ja silmiä korostavia luomivärejä. Kaiken tämän jälkeen peilissä katselee se sama naama – ei tullut uusien meikkien avulla tästä tytöstä Candice Swanepoelia tai Adriana Limaa. Ääk – rahaa meni. Onneksi minulla on sentään taitava kampaaja ja niinpä parin kuukauden välein hiuksiini valetaan Hollywood-kiharat. Ehkä siis Youtube-tutoriaaleja pitäisi käyttää enemmänkin, mutta kun on niin paljon muuta hauskaa tekemistä.

Vaikka ikää on kertynyt jo 33 vuotta, tuntuu että edelleen yritän tai haluaisin muokata kroppani/naamani/hiukseni täydelliseksi. Viimeaikoina olen kuitenkin alkanut miettiä asiaa enemmän. Tämä kuulostaa niin kliseeltä, mutta joistain ihmisistä sisäinen kauneus vaan suorastaan pulppuaa esiin ja ulkoinen olemus jää niin kakkoseksi. Karisma ja iloinen olemus tekee ihmisestä vetovoimaisen ja todella mielenkiintoisen.

Tunnetko ketään, joka ei ole missivartaloinen siloposki kaunotar vaan ihan tavallinen tytön tylleröinen. Kuitenkin hänessä on sitä jotain. Minulla on usea sellainen ystävä. Heissä on sellaista tietynlaista vetovoimaa ja karismaa. Tälläinen ihminen on täysin oma itsensä. He eivät häpeile meikittä kulkemista, mutta haluavat kuitenkin laittautua, kun on sen aika. He viihtyvät omassa ihossaan ja se näkyy.

En voisi uskoa mikä aiheutti kaiken tämän mietiskelyn bikinipähkäilyjeni lomassa. Se oli nimittäin Aatami etsii Eevaa -ohjelma. Kauhistelin aluksi, että mitäs kun nuoret tytöt tai pojat näkevät tämän ohjelman ja kaikki ovat ilkosillaan. Viimeisimmässä jaksossa oli kaksi ihanan tavallista, mutta aurinkoista tyttöä. Heillä oli normaalin naisen kropat. Täydelliset juuri sellaisenaan. Sellaiset kropat, joita suurimmalla osalla naisista löytyy. Ajattelin, että ovatpa he rohkeita ja näyttävät olevan niin sujut oman itsensä kanssa. Ihailtavaa. Tämä voikin olla ihan hyvä juttu nuoremmille tyttösille – katsoa tavallisia kauniita alastomia vartaloita. Ihmisiä, jotka hyväksyvät oman ulkonäkönsä juuri sellaisenaan. Elämässä kun on niin paljon tärkeämpiä asioita. Ja en todellakaan väheksy oman kropan muokkaajia – kaikilla on omat mielenkiinnon kohteet ja mieltymykset. Itse kuitenkin arvostan luonnollisuutta ja toivon että joku päivä hyväksyn itseni juuri sellaisena kuin olen. Tätä toivon myös muille ulkonäkönsä kanssa painiskeleville. Mielestäni on parempi muokata itsestään parempi tyyppi sisäisesti, kuin keskittyä ulkoisiin asioihin.

Onneksi julkisuudesta löytyy paljon tällaisia ihania luonnollisia esimerkkejä, jotka suorastaan säteilevät. Tässä muutama suosikkini.

Luonnollisen kauniita ihmisiä.Maaret Kalliota, Vappu Pimiää ja Laura Birniä yhdistää moni asia ja yksi niistä on mieletön karisma.

Nyt suuntaan netin syövereihin etsimään niitä bikinejä miettimättä leveitä reisiä tai olemattomia olkapäitä. Mietin enemmänkin mikä tyyli saisi minussa esiin sen parhaan Miian. Sen tytön sieltä sisältä päin. Olen ihana juuri sellaisena kuin olen ja tätä ei voi koskaan korostaa liikaa – muistakaahan, jooko?

Ugh. Olen puhunut.

 

  • Ulla

    Hei, kyllä Sinustakin karisma ihan huokuu näin bloginkin välityksellä 🙂

    • Miia

      Voi kiitos Ulla! 🙂 Tämä on todella suuri kohteliaisuus!

  • ansku

    Voi ihana Miia<3 Olit suosikkini jo sarjassa, blogisi on vain lisännyt hyvää vaikutelmaa. Olet mahtava karismaattinen tyyppi, sinä sopisit näiden kolmen viehättävän naisen listan jatkoksi. Haaveilen olevani kymmenen vuoden päästä kuin sinä, elämäntyylisi ja -asenteesi on huikea. Jatka samaan malliin ja muista-myös sinä olet ihana sisäisesti ja ulkoisesti!!

    • Miia

      Kiitos Ansku! 🙂 Kauniita sanoja. <3 Uskon täysin, että kymmenen vuoden päästä olet juuri siellä missä haluat.

  • Katja

    Kyllä oot kovasti kaunis ilman meikkiäkin 🙂 Niin tuttua kyllä tuo kaikkien maailman ihmeaineiden osteleminen ja googlettelu ja voi että kun sitä jonkun uuden tuotteen saa, niin kyllä kuvittelee vallan mullistavia vaikutuksia sillä olevan. Mulla ainakin nuo ihonhoitotuotteet on sellaisia, ja saattaa hetken ollakin tositosi hyvä, mut sit loppupeleissä iho ei tykkää kuitenkaan ja palaan samoihin vanhoihin tuotteisiin. Nyt ois maailmoja mullistava ripsiväri hakusessa, ikävöin vähän taas ripsipidennyksiä…oli ne vaan nätit. Mutta mulla meni omat ripset niin huonoon kuntoon siitä, ihan tyngiksi eikä oikein vieläkään palautuneet, joten koitan pysyä lujana sen suhteen. Kauniit kyllä ovat! Niinku sinäkin 🙂 !

    • Miia

      Oih, niin ymmärrän. Mä just ostin eilen muutaman uuden meikin, joita oli blogeissa hehkutettu. Ei sitten käyneet mulle ollenkaan. Rahaa meni hukkaan ja pitää ostaa lisää vanhoja tuttuja mömmöjä. :/

      Mä oon miettiny hylkääväni ripsen pidennytkset, mutta jatkan nyt varmaan kuitenkin kesän yli. Tosin otan joka kerralla vähän lyhyemmät ja luonnollisemmat.

      Ja kiitos kauniista sanoista! 🙂

  • tinu

    äh, kirjoitin pitkän tekstin kun innostuin niin kovasti sun postauksesta, mutta kadotin koko avautumisen. mutta lyhykäisyydessään komppaan aiempia kommentteja: oot ihan mahtava! oon itsekin miettinyt, miten joillakin vain on sitä jotain. ja sulla on kyllä sellainen hehku, että oksat pois. toivottavasti me kaikki opittaisiin tajuamaan se, että ollaan täydellisiä just tällaisina. ihanaa kevättä sulle 🙂

    • Miia

      Voi ei! Olis ollu kiva lukea lisää sun mielipiteitä – harmi että hävisi. Kiitos tuhannesti! Oon todella yllättynyt näistä sanoista. Koen itseni kyllä ihan tavalliseksi tytön tylleröksi. Ihanaa kevättä myös sulle!

  • Maarit

    Tosi tärkeä aihe tässä postauksessa, kiitos Miia! Tässä ajassa on niin paljon ulkonäköön keskittymistä ja moni kamppailee turhaankin riittämättömyyden tunteen kanssa. Kumpa ihmiset oppisi arvostamaan jo ihan perusterveyttä, että saa herätä aamulla uuteen päivään. Miksi ihmiset antaa muiden sanella miltä pitäisi näyttää? Sehän on yhdenlaista orjuutta! Kauneudenhoito on ihana asia kun siinä säilyy leikkimieli ja se tuo arkeen piristystä.

    Tämä sun blogi on mulle sellainen arjen piristys. Tänne on ihana tulla työstressien keskeltä vain rentoutumaan, katsomaan kauniita kuvia ja lukemaan kivoja juttuja sun arjesta. Mukavaa muuten, että et pelkää käsitellä tällaista vähän painavampaa aihetta:) Kiitos blogista!

    • Miia

      Osasitpa kiteyttää hyvin tämän asian muutamaan lauseeseen. Sulla on kirjoitus ja sana hallussa. 🙂 Juurikin tuo riittämättömyyden tunne, jota eri mediat lietsoo.

      Maarit, onpa ihana kuulla, että viihdyt täällä. Haluan välillä käsitellä vakavampia aiheita, mutta enemmänkin on tulossa kaikkea niitä elämän iloisia juttuja, mitä ei ole koskaan liikaa. 🙂

  • Veera

    Hei! Olitta paras pari ohjelmassa. Ihana blogi. Mistä oot ostanu sen sun harmaan maxihameen jota pidit ohjelmassa?

    • Miia

      Heippa Veera ja kiitos! 🙂 Se trikoinen maxihame on ostettu Manilasta, Filippiineiltä Forever 21:sta. Oon kyllä nähnyt samanlaisia Suomessakin. Olisiko ollut Vilassa? 🙂

  • Minna Juvonen

    Älä suotta ujostele, sinähän se oikeasti hehkut kauneutta ja myös ilman meikkiä. Itseäni en ole pitänyt kovin kauniina, mutta lapseni vakavan sairastumisen jälkeen kävin voimauttavan valokuvaus kurssin ja opin myös arvostamaan itseäni ja omaa kauneuttani <3 Kuljen ulkomailla bikineissä vaikka olenkin 3 lasta synnyttänyt ja raskausarvet loistaa 😉

    • Miia

      Heippa Minna ja lämmin kiitos! Kuulostaapa mielenkiintoiselta kurssilta. Missä tuollaisia on? Tuohan tekisi hyvää jokaiselle ulkonäköasioita miettivälle. Jokaisesta ihmisestä kun saa aivan upeita kuvia. 🙂

      Ja se on oikein! Bikinit päälle vaan!

  • Tuija

    Ei tarviikaa olla liian meikattu ja ympätty, koska loppujen lopuksi sehän on huijausta ;-D kukaan ei voi jatkuvasti olla meikkikerroksen alla, ja jos sieltä ei mitään persoonallisuutta löydy niin ymmärrän miksi jotkin haluavat piiloutua pakkelin alle. Iso peukku tästä kirjoituksesta!:)

    • Miia

      Hih, totta tuo! Uskon, että jokaisella kuitenkin on siellä jossain sisimmässään se ainutlaatuinen tyyppi. Se pitää vaan löytää. 🙂

  • Maaret K

    Voi ihana Miia sinua! ❤️ Olen tosi otettu sanoistasi. Lämpimät terkut myös Ollille!
    T. Maaret

    • Miia

      Tottahan tuo on! 🙂 Niin moni mun ystäväkin on kehunut sua (viimeksi eilen), vaikka ei ole koskaan edes livenä sua tavannut. Välittyy siis myös ruudun läpi! <3 Kerron terkut!

  • Jenni

    Sun oma kuva sopisi täydellisesti noiden kolmen kuvan joukkoon! Olet aivan yhtä viehättävä!

    • Miia

      Voi kiitos Jenni! 🙂

  • hassu

    Mieluummin kyllä ottaisin pidemmän ja hoikemman kropan, kuin tämän 153cm ja liikakilot, joita ei millään oo saanu karistettua..

    • Miia

      Voi “hassu”! Laihduttaminen ei kyllä ole tosiaan aina helppoa. Jos kyse on terveydellisistä syistä laihduttaminen, niin silloin toivon sulle kovasti tsemppiä. Muutama pikkukilo ei haittaa ketään. 🙂

  • Hanna

    Tosi hyvä postaus näin kesän kynnyksellä;) Jäin miettimään kaiken tuon omaan ulkonäköön panostamisen sijaan, panostaisikin tänä keväänä sisäisen kauneuden ja iloisuuden lisäämiseen? Unohtaisi kaikki bikinikroppa pohdinnat, koska kesällä kuitenkin haluaa nauttia elämästä ja syödä ja juoda hyvin. Voisiko välillä olla tavallisten naisten kapina ulkonäköpaineita vastaan? Ottaa sellainen Faboulous me-kampanja, että paskat vaikka en ookaan ehtinyt/jaksanut treenata, olen kuitenkin älyttömän ylpeä itsestäni ja hauskaa seuraa!!!

    • Miia

      Juuri näin! Ihan huikea asenne! Taidan lähteä mukaan sun Fabulous-me -kampanjaan! 😀 Ei meidän kaikki tarvitse olla samasta muotista tehty. Kunhan kroppa vaan on terve. 🙂

  • Johanna

    Hyvä kirjoitus! Täällä kanssa kirjoittelee yksi kanankoipi-canvas.
    Tuntuu, että nykyään kaikki naistenlehdetkin (jopa Seura, jota äitini 70-v tilaa) korostavat ulkonäköä, mikä yhdistetään aika helposti terveellisiin elämäntapoihin.
    Ennen ihmiset pysyivät hyvässä kunnossa, koska he tekivät fyysisiä töitä. Ulkonäkö ei ollut itseisarvo. Nykyään tehdään töitä, jotta on varaa panostaa ulkonäköön.

    Kiitos ihanasta blogista! =)

    • Miia

      Hyvä pointti! Nykyään tosiaan tehdään töitä, että on rahaa panostaa ulkonäköön. Onhan se vähän hassua. Kiva kun viihdyt blogin parissa. 🙂

  • Lotta

    Hyvää pohdintaa, ja se on kyllä jännää, miten vaikeita nämä asiat voivat olla. Itse olin epävarmoina teinivuosinakin melko itsevarma ulkonäköni suhteen, mutta en ole enää. Vuosien varrella on tullut kymmenisen kiloa lisää, mikä vaikuttaa osaltaan asiaan, mutta ei ero niin suuri ole, että olisin muuttunut tunnistamattomaksi, ja ensimmäiset viisi oli ihan pelkästään hyvästä. Jostain syystä kuitenkin olen nyt 27-vuotiaana huomattavasti tyytymättömämpi ja epävarmempi ulkonäköni suhteen kuin kymmenen vuotta sitten. Mietin jatkuvasti sitä, miten mitäkin saisi paranneltua, oli se sitten käsivarret tai hiukset, enkä ole oikein ikinä tyytyväinen. Vaikka lähipiirissä on noita mainitsemasi kaltaisia naisia, jotka säteilevät omalla tavallaan, valitettavasti minulla on myös aika monta kaveria, jotka näyttävät joka suhteessa siltä kuin olisivat juuri astuneet muotilehden sivuilta mallin vartaloa ja kasvoja myöten. Pitäisi vissiin joko hyvksyä itsensä tai hankkia rumempia kavereita 😀

    • Miia

      Jos olet jo teininä ollut itsevarma, niin sun sisällä asuu varmasti todella itsevarma nainen. Kunhan sen vaan saisi sieltä takaisin. 🙂

      Mullakin on tuollaisia kavereita, joten tiedän fiiliksen. Kuitenkin uskon täysin, että meissä jokaisessa on jotain todella spesiaalia siellä sisällä. Olen myös tavannut superkaunottaria, joiden persoona tai oikeastaan negatiivisuus “rumentaa” heitä todella paljon. Heillä on taas eri saralla töitä.

      Aurinkoista kevättä sulle ja isot tsempit!

  • Linda

    Uimahallit on ihan huikeita paikkoja!
    Nyt viittaan siis tuohon kuvailemaasi reaktioon mitä tuli alastomiin naisvartaloihin. Itse ainakin ihaillen katselen kuinka kauniita ihmiset ovatkaan juuri “Eevan” asuissaan, ilman meikkejä, tukka märkänä.

    Mitä omaan vartaloon tulee, siitä ei varmastikaan pääse että juurikin siihen suhtautuu aina ankarimmin, mutta yritetään muistaa kuinka sallivia olemme toisten “virheellisydelle” ja jaetaan tätä armoa myös itsellemme. Totuushan on se että ei kovin monia kiinnosta ollenkaan miltä näytät tai mitä sinulla on päälläsi, itseäänjän siinä piinaa jos käyttää turhamaisuuteen liikaa energiaa jos se ei tuo sitä hyvää oloa.

    • Miia

      Olet niin oikeassa! Tämä pistikin ajattelemaan juuri sitä, että muuthan näkevät meidät ihan erilaisena. Itse sitä vain tuhlaa aikaa turhamaisiin asioihin.

  • Sushi

    Kirjoituksesi on täyttä asiaa. Mutta kyllä nuorilla miehilläkin on aikamoiset ulkonäköpaineet, ei ole ainoastaan naisten juttu! Miehillä nyt ei nuo kasvot ja hiukset aiheuta sitä stressiä, mutta nykyihanteen mukaisesti miehen kropan pitäisi olla todella lihaksikas. Työskentelen lukioikäisten parissa, ja kyllä monet pojat kokevat että lihaksia pitää saada vaikka väkisin, ja kuntosalilla käyminen on suorastaan pakonomaista, ruokavalio on pelkkää proteiinia ja syöminen on pelkkää tankkaamista, siitä on nautinto kaukana. Jos oltaisiin me kaikki armollisia ulkonäön suhteen.

    • Miia

      Heippa! Julkaisin molemmat kommenttisi, koska niissä oli hyviä ja erilaisia pointteja. Varmaan ajattelit ettei ensimmäinen tullut perille.

      Mitä olen kavereideni janssa jutellut, niin moni nainen ei edes pidä kovin lihaksikkaista miehistä. Se on hassua ja taitaa olla tämä juttu miesten korvien välissä. Vähän sama, kuin miehelle riittää, että nainen on itsevarma ja hyväksyy kroppansa. Ei tarvitse olla täydellinen. 🙂

      Huh, mitä kaupallinen maailma saakaan aikaiseksi.

  • Sushi

    Kirjottuksesi on täyttä asiaa, ulkonäköpaineet ovat varsin kovat nykyään. Myös nuoriin miehiin kohdistuu näitä paineita, jokaisen pitäisi olla lihaksikas ja mahdollisimman treenattu. Pakonomaista punttitreeniä ja äärimmäisen kurinalaista ruokavaliota on jo lukioikäisillä pojilla.. jotkut jopa sortuvat anabolisiin streoideihin lihasten toivossa. Meidän naistenkin pitäisi olla lempeämpi paitsi oman ulkonäkömme, myös miesten ulkonäön suhteen.

  • Susa

    Osui ja upposi! Tänä(kin) keväänä mielessäni on pyörineet nuo samat ajatukset: kroppa, hiukset ja iho kuntoon. Palautin mm. valtavan kasan tilaamiani bikinejä, koska tämä kroppa ei vaan ollut tarpeeksi hyvä niihin 😉 Aloitin juoksuharrastuksen laihtuakseni vaikka painan kahden lapsen jälkeen suunnilleen saman verran kuin lukiossa eli sekään ei siis ole ongelma. Jostain syystä sieltä peilistä ei vaan edellenkään katso lehtien kansissa poseeraava timmi huippumalli vaan sama vanha minä. Se minä, johon pitäisi joka aamu olla tyytyväinen ohuine hiuksineen, kirjavine ihoineen ja tavalllisine vartaloineen. Kovasti olen viime aikoina yrittänyt opetella sitä tyytyväisyyttä omaan itseen, terveyteen, perheeseen, arkionneen ja muistuttaa itseäni lähestyvästä 40 iästä. Helppoa tämä naisen elämä kaikkine ulkonäköpaineineen ei ole, mutta onneksi suurimmaksi osaksi kuitenkin ihanaa! Ehkä meidän kaikkien pitäisi oppia muistamaan, että muut katsovat meitä niin eri silmin, ilman sitä valtavaa kritiikkiä. Niin minäkin sinua, olet upea! <3

    • Miia

      Wautsi! Ihana kommentti, kiitos! 🙂 Ja toisaalta on helpottavaa kuulla, että muutkin kamppailevat tämän kanssa. Ihanaa kevättä koko perheellesi!

  • Juuli

    Oon miettiny monesti sitä, et miten se voi olla mahollista, et ku sitä näyttää muitten silmissä varmaan aikalailla samalta joka päivä, nii itellä saattaa olla välillä niitä päiviä, et näytät ihan kivalta, mut joku päivä taas ihan kamalalta. Mistähän se on kiinni? Ja ei varmasti kukaan oo täydellisen tyytyväinen omaan ulkonäköön. Hyvää itsetuntoahan se vaatii.

  • Essi

    Itsekin yllätyin tuosta aatami etsii eevaa ohjelmasta! Se ei ollut ollenkaan rivo vaan todella luonnollinen ja hyvänmaun rajoissa tehty. Ja olen täysin samaa mieltä sinun kanssa, toivottavasti itsekin hyväksyn oman kroppani juuri tällaisena!
    Ja ootte kyllä Ollin kanssa tosi söpöjä :3

  • kissi

    Ainakin minun suosikki olit Ensitreffeissä! Outoa ajatella, että sun näköisellä naisella voi olla ulkonäköpaineita, ainakin minulle tulit tuon ohjelman myötä jonkinlaiseksi “tyyli-ikoniksi” ja hämmästelin ihan toistuvasti sun kauneutta ja miten hyvässä kunnosa olet! Hullua ajatella tosiaan, ettet sitten kuitenkaan ole tyytyväinen :O Tsemppiä kevääseen!

  • Teija

    Olit minunkin suosikki Ensitreffeillä! Ymmärrän, että me naiset aina ei olla tyytyväisiä itseemme, mutta kyllä sinä olet kaiken kaikkiaan todellinen kaunotar, ei kyllä tarvitse mitään kohtaa muokata, ole vain ylpeä itsestäsi ja myöskin komeasta miehestäsi. Myöskin kohtelias ja hyväkäytöksinen luonteesi lisää kauneutta. Kaikkea hyvää elämäänne (jk. yleensä en kommentoi mihinkään, mutta tähän oli “pakko”) 🙂

    • Miia

      Kiitos Teija! 🙂 Iloista kevättä sulle ja kiva kun jätit kommenttia.

  • Sanna

    Vihdoin muistin tulla katsomaan tänne blogisikin puolelle, kun instassa jo seuraan 🙂 Ja tää postaus kolahti! Ihanaa että joku kirjoittaa näistä asioista ja monet asiat tässä postauksessa vois olla suoraan mun suusta! Esimerkiksi tuo että ostaa uusia meikkejä tms kun kuvittelee että ne tekisivät jotenkin erinäköiseksi ja paremmaksi! Yrittää muokata itseään, mutta ainahan sieltä peilistä näkyy se sama naama 🙂 Ja samoin tuo “ristiriitainen” suhde urheiluun ja terveellisiin elämäntapoihin: välillä treenataan pari kuukautta 3-4 kertaa viikossa, sitten taas ei yhtään 😀 Toivottavasti pystyisin joskus hyväksymään kunnolla itseni, koska elämässä on niin paljon tärkeämpiäkin asioita kuin ulkonäkö!

    • Miia

      Näin se menee. Yritän kuitenkin urheilla, että säilyisi lihakset paremmassa kunnossa ja vanhana jaksaisi vielä tehdä ja touhuta. 🙂 Ulkonäkö on kuitenkin siinä aivan kakkos sijalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram