Miten tuoda juhla arkeen (3 vinkkiä)

31.03.2015

Ystäväpariskuntani on ollut yhdessä hamasta teini-iästä asti – lyhyellä matikalla noin 18 vuotta. Opin heiltä jo vuosia sitten yhden keinon, miten pitää suhde hyvänä pitkään. Hitsiläinen kuinka fiksuja teinejä olivatkaan! He kävivät/käyvät yksinkertaisesti treffeillä. Nyt mietitte siellä, että huh mikä mieletön idea. Onko tuo nainen seonnut?

Yksinkertaista. Sinä järjestät treffit joka toinen kuukausi – kumppanisi sinne väleihin joka toinen kuukausi. Sinun vuorosi on siis 6 kertaa vuodessa ja lupaan, että tulokset näkyvät parisuhteessa. Treffit voivat olla yllätys. Se voi olla jotain prameaa tai jotain todella yksinkertaista. Molemmat näkevät näin vaivaa suhteen eteen ja molemmille tulee tasaisin väliajoin tunne, että toinen välittää.

Olemme Ollin kanssa ottaneet tämän käyttöön jo suhteemme hyvin varhaisista ajoista. Kröhöm – kuulosti jotenkin hassulta, mutta en nyt osaa tuota muuten sanoiksi muodostaa. Tänään tajusin, että olemme olleet hieman huonoja treffien järjestämisissä viimeaikoina, joten otan itseäni niskasta kiinni. Lupaan! Eli eipä ole tuo kuusi kertaa vuodessa niin helppoa miltä se kuulostaa.

Olli on näissä niin paljon parempi kuin minä, mutta kilpailuhan se ei ole. Toinen voi vaan yksinkerteisesti olla luovempi ja romanttisempi näissä asioissa. Tässä teille upeille ihmisille muutama vinkki:

VINKKI NRO 1.

Meillä sitä kutsutaan sydänvihkoksi. Vihko, joka pöydälle ilmestyessään sisältää toiselta viestin. Näin myös viestit säilyvät kaikki samoissa kansissa. Tänne voi kirjoittaa myös treffikutsun tai vaikkapa laittaa vihkon väliin kivan pienen yllärin, runon, leffaliput tai mitä vain keksit.

Yllätys Sydänvihko on ilmestynyt pöydälle kukkien kera!

SydänvihkoSydänvihkon viesti <3

VINKKI NRO 2.

Toiselle ruoka odottamassa kotiin tullessa. Yksinkertaista, mutta toimii. 🙂

Ylläri kotiin tullessaOlli oli kattanut pöydän valmiiksi.

Ollin herkkujaNam, parsaa! Kohta alkaa taas parsakausi. Sanoinko jo, että parsa on hyväää! 😉

Olli kokkaaPizzaa kukkakaalipohjalla, pekoniin käärittyä parsaa ja herkkupannaria! Okei, myönnetään – itse pystyisin tähän suoritukseen ehkä kerran vuodessa.

VINKKI NRO 3.

Tässä oma hieman vaatimattomampi ylläri töistä tullessani. Tuliaisina skumppaa (ei siis shampanjaa) ja vaahtokarkkeja, mutta yksi hitusen verran ikimuistoisempi ja ähkympi ilta tuli vietettyä.

VaahtokarkkejaKai vaahtokarkkeja voi näinkin paahtaa? 😀

Shampanjaa ja vaahtokarkkejaOlli <3

MeKotoisasti uudessa kodissa.

KippisKippis!

  • Sumppu

    Ihana postaus!! Vinkit oli hyviä, pitää toteuttaa jokainen. Ja uskon myös treffailun voimaan, me (vielä) tehdään sitä monesti kuussa vuoden jälkeen.

    • Miia

      Kiitos! <3 Ihanaa, jos näistä pienistä vinkeistä oli apua. Onpa kiva kuulla, että käytte vielä monta kertaa kuussa treffeillä. Terkut toiselle puoliskolle!

  • Eveliina

    Mä grillasin viimeksi eilen vaahtokarkkeja juurikin kynttilän liekillä! Ihan parasta! Karkkiähky taattu

    • Miia

      Hehe! Joo, ideana kiva, mutta ähkyhän siitä tulee. 😀

  • E-S

    Kuulostaa oivalliselta ja näyttää kuvien peusteella ainakin toimivan teillä. 🙂
    Saas nähdä saanko tuotua tällaisen treffailukulttuurin omaan jo vähän vanhanlaiseen parisuhteeseen… Kuulostaa ainakin kivalta.

    • Miia

      Heippa E-S! Kokeileppa, jos mies vaikka suostuisi. 🙂

  • Micu

    voi söpöliinit!
    Olettepa ihania, suloisia kuvia!
    Mutta oikeesti treffit on kyllä hyvä idea. Ne voi pitää kaupungilla, reissussa tai vaikka kotona. Ne on loistava tilaisuus osoittaa toiselle, että olet rakas ja tärkeä, vaikka muuten olisi kiirettä.
    DateNite kunniaan <3

    • Miia

      Micu, you are my hero! <3

  • Tuija

    Ihana idea tuo vihkonen! Olette niin onnellisen oloisia, voi että :’) Kunpa kaikki löytäisi samanlaisen onnen. Tai ei siis tietenkään samanlaista mutta you get the point 🙂

    • Miia

      Kiitos! Ostin vihon itseasiassa jo ennen kuin tapasin Ollin. Siitä se idea sitten lähti. 🙂

  • Henna

    Hyviä vinkkejä. Me ollaan mieheni kanssa oltu 18-vuotiaasta asti yhdessä, kohta kymmenen vuotta. Treffivinkki on aivan loistava ja pitää parisuhdetta yllä! Meillä ei ihan noin “järjestelmällisesti” ole ollut, mutta vähintään parin kuukauden välein käydään jossain. Nyt, kun asutaan erillään olosihteiden pakosta, treffailu on jäänyt, mutta koti-illat toisen kainalossa tuntuu sitäkin juhlavammalta.

    Ihana lukea teidän kuulumisia 🙂 Vihkoidea on ihana!

    • Miia

      Myönnetään, että arki välillä rikkoo tuon “järjestelmällisyyden”. 🙂 Kaikkea hyvää teille ja voimia kaukosuhteeseen sen ajan kun sitä kestää.

  • Maruska

    Heippa!
    Niin ku moni muukin varmaan, löysin tän blogin ensitreffien ja alttarin kautta ja vaikka en mikään lifestyle-tyyppi itse olekaan, on kauniita kuvia kiva katsella. Kiitos niistä!

    Tuntuu hassulta kun annat parisuhdevinkkejä, kun ootte ollu yhdessä minkä aikaa… Jonku 10kk? Siinä vaiheessahan kaikki on vielä vaaleanpunaista hattaraa. Toki uskon siihen, että kun alusta asti opettelee hoitamaan ja huoltamaan parisuhdetta, niin varmasti sen ennuste kestää pitkään ja tulla vuosien myötä aina vaan paremmaksi, kasvaa huomattavasti. Eli sikäli ootte oikealla tiellä.

    Itsellä takana 25 vuotta parisuhdetta ja tässä kuussa edessä 21. hääpäivä. Ja mun kokemus on, että tarvitaan sitä tahtoa.Ja hyvää arjensietokykyä. Mitä se arki kellekin on… Teillä se on kahden aikuisen menevää “business”elämää ja esim. meillä murrosikäisten kuohunnan keskellä luovimista. Oy perhe ab.

    Meillä harvoin tuollasia rakkausviestejä vaihdellaan enää, mutta aamulla se kumpi lähtee aikaisemmin töihin, keittää toiselle kahvit valmiiksi, mies huoltaa mun auton, mä viikkaan hänen pyykit valmiiksi kaappiin. Enemmän kun sanoja, rakkaus on tekoja. Ihan pieniäkin juttuja, mutta rakkaudesta tehtyjä.

    • Miia

      Heippa Maruska! Kiva, jos viihdyt blogini parissa. Oikeassa olet – eihän meitä voi mitenkään verrata pitkässä parisuhteessa oleviin. 🙂 Toisaalta meidän alkutaival on ollut todella poikkeuksellinen ja olemme sen vuoksi joutuneet käymään läpi hieman erilaisia asioita ja myös saaneet hyviä oppeja jo ihan suhteemme ensimäisiltä viikoilta alkaen. Arki on tullut meidän suhteeseen myös aiemmin, kuin ns. normaaliin suhteeseen. 😉 Toivon tietenkin, että meitä onnistaisi noin paljon kuin teitä ja voisin vielä 25 vuoden jälkeen sanoa olevamme yhdessä. Se jää nähtäväksi. Kaikkea hyvää teidän koko perheelle! 🙂

  • Susanna

    Me on tytärlapsen kanssa grillattu vaahtokarkkeja jo ainakin 10 vuotta just noin. Silloin asuttiin kerrostalossa eikä sitä tulta oikein muuten ollut kuin kynttilänvalossa. Ja vaikka nyt ok-talossa asun, niin ei se takka aina ole pöhöttämässä, niin jos karkkinälkä iskee yks kaks, niin äkkiäkös sitä kynttilän sytyttää 😉 Ihana idea toi sydänvihko!

    • Miia

      Todella arjen pientä juhlaa! 🙂 Mietin tässä, että sydänvihkoahan voi käyttää jotenkin myös lasten kanssa.

  • Sara K

    Musta sun antamat vinkit on supereita! Toi vihko ois tosi ihana ottaa käyttöön. Tosin itse oon mennyt naimisiin nuorena ja tänä vuonna tulee 17v. täyteen. Vanhempi muksuista jo 14v. ja voisi pitää vihkokirjoituksia outoina. Mutta ennen isoja lapsia varmasti toimiva! Treffit kans. Ollaan huomattu ne oman miehen kanssa kultaa kalliimmiksi. Kyllä parisuhdetta pitää hoitaa ja yhteistä aikaa ottaa. Eli kokemukseni perusteella teette just oikein. Meillä ei kuitenkaan mitään super järkättyä. Riittää irtiotto arjesta ja keskittyminen toisiimme. Useimmiten pelkkä dinneri ulkona toimii. Kiitos myös matkavinkeistä. Osa tuttuja, mut osa ei. Tarvii tutkailla tarkemmin. Tsemiä arkeen!

    • Miia

      Kiitos Sara K! Voisikohan tuohon vihko juttuun ottaa vanhemmat lapset jotenkin mukaan, vai onko ihan tyhmä idea heidän mielestään? Kiva, jos ollaan oikealla polulla. 🙂 Tsemiä myös sinne.

  • Juuli

    Sun blogitekstit saa aina hyvälle mielelle. Välillä vakavampaa, välillä ihanaa hassuttelua. Ihania vinkkejä parisuhteeseen. Vielä kun ite löytäis sen toisen puoliskon. Mistähän tollasia Olleja löytäs? ;D

    • Miia

      Onpa ihana kuulla Juuli, että viihdyt blogini seurassa. Jos vaikka löydät oman Ollin seuraavasta tuotantokaudesta? Ootko hakenut? 😉

  • Maarit

    Hei Miia
    Olipa kiva lukea postauksiasi ekaa kertaa ja ennen kaikkea juttu lehdestä. Tulin siitä harmaana päivänä hirveän iloiseksi. Ihanasti ja niin kauniisti kerroitte toisistanne ja pienistä arjen iloista sekä piristyksistä. Parisuhdetta pitäisi vaalia kaikin tavoin ja arvostaa toista joka päivä. Onni löytyy kuitenkin enimmäkseen arjesta. Lomat ovat sitä bonusta. Kaikkea hyvää teille ja avioliitollenne paljon lempeitä tuulia! 🙂

    • Miia

      Ihanasti sanottu, että onni löytyy arjesta. Siinä onkin paljon opittavaa ainakin itselläni. Hetkessä elämistä ja huomata ne positiiviset asiat elämässä. 🙂 Kaikkea hyvää myös sinulle Maarit!

  • Satu

    Moi, sinulla on ihana blogi, jota seuraan usein ja kiitos vinkeistä. Niitä on kiva jakaa ja saada. Minullakin on useita vihkoja, joista yhden voisi ottaa käyttöön ihan tähän tarkoitukseen, enpä olisi muuten hoksannut. Olipa pitkä tai lyhyt parisuhde, aina uudet vinkit ja ideat muilta ovat tervetulleita. Itsellä takana n. 20 v (onnellista) avioliittoa ja teini-ikäiset kaksoset. Onnea teille molemmille.

    • Miia

      Kiitos Satu! Onnea sinne pitkästä liitosta! 🙂

  • Maruska

    Totta. Olet ihan oikeassa, kun toteat, että teidän parisuhde ei oo ihan normisettiä. Ootte olleet “suurennuslasin alla” mikä tuo varmasti oman mausteensa (ehkä paineitakin?) ihan niistä hattaraisista alkumetreistä lähtien.

    Toisaalta muistan kun sanoit ohjelman ekassa (vai oliko toinen, alkuvaiheessa kuitenkin) jaksossa, “meen tänään naimisiin ihmisen kanssa, jota en tunne, hän on kuulemma mulle hyvä match”. Eli ainakin teillä on taustatyö tehty huolella, eli sikälikin hommalla on kaikki mahdollisuudet onnistua!

    Ootte olleet toisillenne ilmeisesti juurikin se hyvä match, kun noita teidän kuvia katsoo. Teillä on hyvät mahdollisuudet vanheta ja rypistyä yhdessä! Uskotaan siihen <3

    • Miia

      Ihana Maruska! “Teillä on hyvät mahdollisuudet vanheta ja rypistyä yhdessä!” Ihanasti sanottu. 🙂

  • Salla

    Hei Miia,

    Aivan ihana tuo teidän ruokapöytä 🙂
    Mistäköhän se on ostettu tai minkä merkkinen se on?

    Mukavaa pääsiäistä!

    • Miia

      Heips Salla! Koko ruokapöytäsarja on Maskusta ja oli vielä superedullinen. Taisi olla noin 250 euroa koko setti. Eipä taida olla siis “minkään merkkinen”. 😀 Hauskaa pääsiäistä sinnekin!

  • Sannuli

    Aivan mahtava idea, taidan ottaa itsekin käyttöön 🙂 Olette ihana pari, onnea taipaleellenne!
    Täysin eri aiheeseen… Pakko kysyä, mistä tuo ruokailuryhmä on peräisin?

    • Miia

      Heipa Sannuli! Juuri tuohon edelliseen kommenttiin vastailinkin samaan kysymykseen, eli Maskusta ja oli vielä todella halpa. 🙂

  • Maarit Johanna

    Tosi kivoja vinkkejä! Tuo sydänvihko idea on aivan ihana, pakko ottaa toteutukseen 🙂
    Mun mielestä on just mahtavaa jos alle vuodenkin yhdessä ollut pari antaa vinkkejä yhteiseen eloon. Siinä vaaleanpunaisessa hattarassa ne parhaimmat ideatkin toisen ilahduttamiseen varmasti tulevatkin mieleen ja niitä haluaa vielä toteuttaa! Täällä on kolme vuotta eloa takana yhdessä ja mekin kyllä treffaillaan vaikka saman katon alla asutaankin. On se vaan niin erilaista kuin tavalliset arki-illat telkkarin ääressä. Ja kyllä, parsa on parasta 😀

    • Miia

      Jee! Toinen parsa-fani! 😀 Treffit on kyllä ihan eri juttu, kuin normi arki-illat kotona. 🙂

  • Ansku

    🙂 Onko mistä noi pallovalot? Mitä merkkiä? Kun lukee näitä sinun postauksia niin tälläiselle sinkkutytölle alkaa jo kaihertaa mieltä.. miksei ole itselläkin kumppania, voisi kaikkea tuollaista kivaa toteuttaa 😛

    • Miia

      Nuo pallovalot olen saanut siskolta lahjaksi, mutta hän on tainnut ostaa ne Millan putiikista Lahdesta (heillä on myös nettikauppa). Merkki taisi olla Happy Lights. Ymmärrän täysin sun fiilikset, kun siitä on niin vähän aikaa kun itse olin vielä sinkku ja oikeastaan jo luovuttanut.

  • Pippuri

    Aivan nappipostaus, Miia! Minäkin uskon treffaamisen voimaan, sillä ne tosiaan tekee arjesta juhlaa. Kaikista tärkeintä on tuo, että treffeistä otetaan vetovastuu vuorotellen. Noin tärkeä asia ei saa jäädä vain toisen harteille 🙂
    Oon ollu mieheni kanssa naimisissa 10 vuotta ja yhdessä 16 vuotta. Olin 18v. kun alettiin seurustella. Aina ei ole tietenkään ollut ruusuista, mutta ihana arki ja treffit on varmasti yksi iso syy siihen, miksi vieläkin rakastetaan. Pitkä suhde on tehnyt sen, että treffejä järjestetään n. 3-4 kertaa vuodessa, mutta se tuntuu nykyään sopivalta. Myös hääpäivän viettäminen järkätään vuorotellen. Tässä vielä yksi edullinen vinkki arkitreffailuun: me viedään välillä patjat olkkariin ja nukutaan siellä. Kutsutaan sitä rakkauspediksi 🙂 Kuulostaa ihan kahjopäiseltä, mutta me ollaan vietetty monet kivat hetket ja käyty hyvät keskustelut tuolla “retkellä” 😀

    Ihanaa arkea teille ja pitäkää treffailusta kiinni <3

    • Miia

      Oih! Ihana idea! Rakkauspeti. 😀

  • Sanni

    Ootte niin ihania yhdessä että melkein itkettää :’D <3 Kiitos taas ihanista ideoista, varmasti tulee käyttöön.

    • Miia

      Kiva Sanni kun näistä oli apua. <3

  • mp

    Heippa!:) mistä teidän sohva on?:) itsellä kova sohvakuume ja miljoonia vaihtoehtoja mielessä. Ihanaa kevättä teille 🙂

    • Miia

      Heips Mirja! Se on ihan vaan ikean sohva. 🙂 Ihanaa kevättä myös sinne! 🙂

  • saparo

    Olette ihania!! Tiesin ekasta jaksosta alkaen että kuulutte yhteen <3
    Asiasta kukkaruukkuun, saanko kysyä mikä matto ( mistä ostettu? Koko?) on ruokapöytänne alla? Onko helppohoitoinen? Metsästän meille ruokapöydän alle isoa, helppohoitoista vaaleahkoa mattoa.
    Lisää sisustus/kotijuttuja kaipailen ihanaan blogiisi, näin toiveena 🙂

    • Miia

      Taitaa olla Annon harmaa matto, vaikka näyttääkin beigeltä. 🙂 Kokoa en tiedä, mutta on ehkä ostettu Kodin ykkösestä tai Askosta. Koiran kanssa ainakin menee hyvin. 🙂

  • Maarit

    Heips Miia!

    Pakko kommentoida: oli ihan huippua seurata Ensitreffejä, jäin heti koukkuun. Ihailin teidän kaikkien rohkeutta heittäytyä mukaan juttuun. Sinua ja Ollia oli erityisen kiva seurata. Alun vaikeuksista huolimatta teistä huokui jotain sellaista, että oli vaikea uskoa, etteikö teistä olisi pari lopulta tullut. Olen tosi onnellinen teidän puolesta ja hienoa, että vaalitte toisianne. Ihanaa kevättä teille! 🙂

    • Miia

      Kiitos Maarit! 🙂 Kai se rohkeus palkitaan aina jollain tavalla. 🙂 Ihanaa kevättä myös sinulle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram