Helsingin Helmi

04.07.2014

Vallillan siirtolapuutarhamökki

Mikä fiilis! Kesä on vihdoin täällä. Olin päättänyt, että heti kun aurinko ilmiantaa itsensä, suuntaan Vallillan siirtolapuutarhalle. Näin HC-kaupunkilaisena kyseinen paikka on se paikka jossa mieli ja keho lepää. Oma mökki on tietenkin haaveena, mutta sitä odotellessa kelvannee ihailtavaksi muiden ihanat pienet mökit ja kauniit puutarhat.

Vallillan siirtolapuutarhassa on pieniä mökkejä, joissa ihmiset kesällä asustelevat. Kaukaa katsottuna ne näyttävät pikkuriikkisiltä vajoilta, mutta niin ei ole. Alueella vallitsee ihana kesäinen lomatunnelma. Yksi kuokkii puutarhaansa ja toinen lueskelee pienen puun katveessa kirjaa. Jostain päin kuuluu puheensorinaa ja siellä on grillikin kuumana.

Vallila

P1060141

P1060144

Kukkaloiste on huumaavaa. Juuri tämä erottaa nämä pienet mökit perinteisistä järvenrantamökeistä. Väriloisto saa myrtsimmänkin naaman hymyilemään. Miten en ole aikaisemmin hoksannut tätä paikkaa?

Onko jotain muita pääkaupunkiseudun helmiä? Ilmiantakaa kiitos. 🙂

Kukkaloistoa

Vallilan kujia

Tiibetinterrieri Bertta

Vaaleanpunainen portti

Kesäkahvila Vallilassa

VINKKI! Suosittelen poikkeamaan Vallilan siirtolapuutarhan kesäkahvilassa.

Voit tsekata kaikki muut Helsinki-vinkkini kategoriasta TEKEMISTÄ HELSINGISSÄ.

  • Laura

    Mulle taas HC-maalaistollona siirtolapuutarhat ovat kokonaan vieras maailma, mutta kieltämättä mua kiinnostais joku kerta päästä piipahtamaan niillä ja nähdä, millaista se touhu oikeastaan onkaan – tällä hetkellä mulla kun ei oo oikeastaan minkäänlaista käryä siirtolapuutarhaelämästä 😀 Oon aina pitänyt niitä mielessäni hirveän idyllisinä ja viehättävinä paikkoina, eivätkä ennakko-ajatukset ainakaan näiden sun kuvien ja tekstien perusteella oo tainneet osua kovinkaan metsään!

    • Miia

      Haha.. vai HC-maalaistollo! 😀 Itse olen aina ajatellut, että siirtolapuutarhassa ei voi oikein edes kunnolla asua. Tonttien ja mökkien “suuruus” yllätti. Ja vihreys ja kukkien määrä yllätti vielä enemmän. 🙂

  • Susanna89

    Hyvät kuvat. Blogistani löytyy matka-aiheinen haaste jos kiinnostaa

    • Miia

      Heippa! Käynpäs kurkkamassa. 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram