Saamattomasta pirteäksi

04.11.2013

Tämä postaus käsittelee varmasti monelle (varsinkin vuorotyöläiselle) tuttua asiaa. Saamattomuus, syysväsymys ja kyllästyminen. Matkailu ei aina ole mahdollista, koska töissäkin pitää käydä ja rahaakaan ei kaikilla ole loputtomiin. Jokaisen on siis löydettävä sieltä omasta itsestään se pieni energiapupu ja pakottaa itsensä liikkeelle. Ja KYLLÄ – vaikka pakottamalla.

Vuorotyöläisenä olen ainakin itse huomannut kuinka vaikeaa on välillä päästä sängystä ylös. Nukkuminen kun on niin kivaa. Siinä vaiheessa se ei tosin ole kivaa, kun huomaa nukkuneensa liika ja silloin haluaisi nukkua taas vain lisää. Varsinkaan tällaisena päivänä ei todellakaan saa aikaiseksi yhtään mitään. Kaikki tuntuu mahdottomalta. “Teen sen kohta” -asenne iskee päälle.

Tässäpä siis askeleet pois saamattomuudesta, syysväsymyksestä ja kyllästymisestä (toimivat ainakin minulle):

  1. Unelmoi: Aivan ensin kirjoita ylös minkälaisen elämän haluaisit tai etsi kuvia asioista joita haluat. Minkälainen työpaikka, terveys, ystävät, matkat.. mitä tahansa haluat elämässäsi muuttaa. Mieti miten voit sen saavuttaa. Miten voit säästää rahaa tai vaikka mitä tekoja pitää tehdä, jotta löydät uuden työpaikan. Huomaamattasi alat innostumaan uusista asioista. Mistä asioista innostuit lapsena? Olisiko vaikka se pianon tai kitaran soitto vielä kivaa? Vieläkö jalkapallon pelaamisesta saa niin mielettömät kicksit? Ehkä löydät uuden harrastuksen.
  2. Aikaisin nukkumaan. Ei siellä netissä mitään uutta yöllä tapahdu. Päivällä saa paljon enemmän asioita aikaiseksi. Nyt nukkumaan.
  3. Herää aikaisin. Ei tarvitse vapaapäivällä kukonlaulun aikaan herätä, mutta pakota itsesi viimeistään yhdeksän aikaan ylös. Lupaan, että se auttaa myös asioiden aikaansaamisessa.
  4. Syö säännöllisesti ja terveellisesti. Yksinkertaista, mutta totta.
  5. Aloita urheilu. Ja tarkoitan kunnon hikiurheilua. Ei salille kannata mennä hengailemaan. Ota itsellesi personal trainer, jos et saa salilla itsestäsi mitään irti tai suuntaa vaikka kahvakuulatunnille. Jos hoidat tämän pois päiväjärjestyksestä jo aamulla, on koko loppupäivä aikaa tehdä vaikka mitä.
  6. Muista ystävät. On tärkeää viettää aikaa ystävien kanssa, vaikka välillä tuntuukin että kotona on kiva möllöttää. Ystävistä saa paljon energiaa.

Tämä kaikki tapahtuu vain silloin jos päätät astua ulos omasta mukavuusympyrästä. Tässä muuten mainio kaavio jännittävään elämään. Tämä on siis hyvin yksinkertaista. Tee itsellesi aikataulu ja pakota itsesi seuraamaan sitä. Muista kuitenkin “huijaus” päivät. Välillä saa vain kölliä, mutta vain välillä.

Michael Kors konjakin värinen laukkuTässä kuvaa tämän vuorotyöläisen vapaapäivästä. Aamulla kunnon salitreeni, iltapäivällä lounas ystävän kanssa ja illalla piirustuspaperi esille.

PiirustusterapiaaItse nautin piirtämisestä jo lapsena. Onko sinulla jokin rakas harrastus, minkä olet täysin jättänyt pois. Miksi?


Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram