Mitä mukaan pitkälle lennolle?

05.01.2013

Nyt on taas se aika vuodesta, kun on aika matkustaa kauas lämpöön. Pitkät lennot kauhistuttavat joitain ihmisiä, mutta aika sujuu mainiosti, jos pakkaat mukaan pari mukavuutta ja viihdykettä.

Tässä ne tavarat, jotka löydät minun matkustamoon menevästä laukusta silloin kun olen matkustajana. Suosittelen muuten ettet ota koko omaisuuttasi mukaan koneeseen. Jos laitat ruumaan yhdenkään laukun, niin koita laittaa sinne siis suurin osa tavaroistasi. Pääset itse helpommalla ja vähemmillä kantamuksilla.

  1. Hellittele käsiäsi kuivassa matkustamon ilmassa. Pikkuvinkki: Lentokoneen vilttiä on SUPERinhottava käsitellä röpelöisin käsin.
  2. Vieressä istuvan helpotukseksi minttuja tai ehkä tarjoamalla niitä vierustoverille saat itse helpotuksen. 😉
  3. Puhallettava niskatyyny mahtuu pieneen tilaan ja helpottaa nokosille vaipumista huomattavasti.
  4. Lämpimät vaatteet ovat todellista matkustusmukavuutta. Varaan itselleni aina lämpimät sukat mukaan, koska koneessa voi olla ja on usein kylmä.
  5. Kasa tyttöjen lehtiä.
  6. Pieni ja ohut MacBook Air, jossa muutama leffa tai sarja katsottavaksi.
  7. Spotify Premium. Lataan kännykkääni ennen reissua hyvää musiikkia Spotify Premiumin kautta. En siis tarvitse offline-tilassa kuunteluun nettiyhteyttä, mitä ei luonnollisesti koneessa ole.
  8. Puhelin mukaan tietenkin, jotta Spotifyn saa korville.
  9. Käteistä kannattaa varata mukaan, jotta voit ostaa koneesta jotain. Muista, että Visa Electron ei käy, koska se vaatii online-varmenteen. Lentoyhtiöstä, lennon luonteesta (charter/reitti) ja luokasta riippuu se onko sinulla ilmaiset juomat ja ruoat. Varmista tämä varauksestasi ennen lentoa.
  10. Hyvät kuulokkeet musiikin ja leffojen kuunteluun. Itselläni pienet napit, jotka pitävät ulkopuoliset mölyt poissa. Usein pitkillä lennoilla on tosin ns. viihdejärjestelmä, johon kuuluu omat kuulokkeet ja paljon leffoja, musiikkia ja sarjoja. Tämäkin aivan lentoyhtiö- ja konekohtaista.
  11. Pidän mukanani meikit, jotta voin siistiytyä ennen laskua. Lisäksi matkalaukun mahdollisesti hävitessä en halua heti ensimmäisenä lähteä ostamaan arvokkaita meikkejä.
  12. VETTÄ JA PROTSKUPATUKKAA. Tämä unohtui täysin kuvasta. On hyvin tärkeä juoda paljon vettä lennon aikana. Suurin osa turvotuksesta johtuu nestehukasta, joten huolehdin vedenjuonnista. Protskupatukka kulkee mukana terveellisenä välipalana nälän yllättäessä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram