Kuinka päädyin lentoemännäksi

28.12.2012

Lentoemännän uran aloittamiseen on monta reittiä. Tällä hetkellä jopa Suomessakin rekrytään. Silloin kun itse lähdin alalle, ainut vaihtoehto oli lähteä ulkomaille. Olin ystäväni luona Espanjassa kyläilemässä. Hän oli silloin Ryanairilla töissä ja on edelleenkin. Vitsinä sitten muutaman olusen ääressä hän heitti: “Miksi et hakisi Ryanairille?” Aamun pikkutunneilla päästyämme kotiin täytin työhakemuksen netissä puolivitsillä.

Viikon päästä palattuani Suomeen minut kutsuttiin haastatteluun. Siitä viikon päästä kurssini alkoi Italiassa. Kaikki tapahtui hirmuista vauhtia ja hetken mielijohteesta. Olin silloin yrittäjä ja asuin omassa asunnossa koirani kanssa. Hankin vuokralaisen, siirsin asiakkaani toisaalle ja jätin koirani siskon huollettavaksi. Ei siis tekosyitä. Olin aivan innoissani ja päätin valita saman tukikohdan kuin ystävälläni. Ensimmäisenä kurssipäivänä Italiassa meille kuitenkin kerrottiin, että menemme kaikki Stanstediin, Englantiin. En voinut uskoa korviani – jätin unelmat Espanjan auringosta ja kurssin jälkeen suuntasin kohti Englannin sateita. Useat muutkaan asiat eivät menneet aivan suunnitelmien mukaan, mutta tässä sitä ollaan. Suuri seikkailu alkoi ja on saanut paljon jatko-osia eri lentoyhtiöissä ja maissa.

Tehkää rohkeita ratkaisuja. Lähtekää ulkomaille tai tehkää jotain muuta kivaa. Tekosyitä EI ole. Jos haluat muutosta, sen eteen on myös tehtävä jotain. Minkä unelman sinä haluaisit toteuttaa?

Lentotäti Miia ilmoittautuu töihin – tässä tapauksessa Kanarian lämmössä ja valmiina vaihtamaan univormun bikineihin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram