Työskentely ulkomailla – miten löytää töitä?

01.07.2012

Näin sunnuntai päivän ratoksi aloin katseleemaan vanhoja kuvia ja muistelemaan ulkomailla asumista. Ajattelinkin postailla nyt useamman päivän työskentelystä ulkomailla. Tässä tulee vinkkejä miten löytää töitä ulkomailta  ja kannustankin kaikkia ulkomaille muuttamiseen ainakin vähäksi aikaa. Ne kokemukset joita saat ovat varmasti parhaita hetkiä elämässäsi.

Kipinä ulkomailla asumiseen omalla kohdallani lähti siitä, kun olin lukioaikana vaihdossa jenkeissä. Suosittelen kaikkia vanhempia lähettämään lapsensa lukiossa vaihtoon, jos vain rahapussi antaa periksi. Tämä on ehkä yksi parhaimmista lahjoista minkä voit lapsellesi antaa.

Ensimmäisiä päiviä Ranskassa – ja kyllä – tuo olen minä! (2007)

Päätin siis lähteä ulkomaille töihin heti lukion päätyttyä. Vuonna 2001 ei monella ollut vielä nettiä kotona, joten istuin koulun ATK-luokassa ja etsin netistä töitä. Nykyään mollin sivuilta löytyy ihan mukavasti työpaikkoja ulkomailta ja työkkäristäkin saa ammattitaitoista apua työn löytämiseen ulkomailta. Itse olin työkkärissä tällä kyseisellä osastolla töissä ja autoin useita työn löytämiseen. Ulkomailla tarvitaan paljon myös suomenkielisiä työntekijöitä – varsinkin Irlannissa. Tässä esimerkki. Voit lähteä myös aupairiksi, jos pidät lapsista. Itse en ole suuri lapsifani, joten ensimmäinen työni ulkomailla oli ns. animaattori. Näitä paikkoja on paljon. Tässä esimerkki. Näitä työpaikkoja tulee myös alkuvuodesta työkkärin sivuille. Työ on kausiluontoista työtä ja tapahtuu kesällä. Talvella voit hakea alpeille saman kaltaisiin hommiin. Tässä videota ski repin työstä. Sivulla on myös tarjolla työpaikkoja. Saman kaltaisia nettisivuja on tarjolla todella paljon.

Lainavaatteissa alpeilla – vaikka asuin rannikolla Etelä-Ranskassa, rinteet olivat vain kahden tunnin ajomatkan päässä.

Muista että ulkomailla tuöskentelyyn vaaditaan hyvä englannin kielen taito. Riippuen maasta, mutta varsinkin turismin saralla saksa on hyvä kieli osata. Alpeilla tietenkin ranska ja italia ovat tärkeitä kieliä. Riippuu mihin menee töihin. Jos englanti on hakusessa, suosittelen aupairin tai nannyn hommia briteissä ensi alkuun. Itselläni oli todella hyvä tuuri animaatorin homman saamisessa. Puhuin silloin vain englantia ja suomea.  Työssäni olisi ollut hyvä osata saksaa ja italiaa. Hyvin kuitenkin pärjäsin eri maalaisten lasten kanssa. Lasten mini clubin vetäminen oli tosin melko kuluttavaa, kun en ymmärtänyt ketään.

Lontoosta löytää töitä melko hyvin myös ihan paikan päältä kahviloista ja ravintoloista. Buukkaa rohkeasti viikon reissu Lontooseen, etsi työ ja asunto paikan päältä viikossa. Muista, että Lontoossa on kuitenkin todella kallista asua, joten valmistaudu kimppa-asumiseen.

Jos unelmoit lentoemännän työstä, tässä muutama vinkki. Suomessa on tällä hetkellä melko huono tilanne, jos haluat täällä työllistyä. Finnair tarjoaa soppareita vain kesäksi ja sinulla tulee olla lentokokemusta ja entuudestaan. Airpron kautta työskentelevät eri firmojen emot ja enot ovat olleet lomautettuina tämän vuoden aikana ja ainakaan näillä näkymin uutta rekryä ei ole tietääkseni tulossa. Air Finland meni juuri konkurssin, Blue1 hakee vain kokenutta matkustamohenkilökuntaa ja yksitysjettifirmoissakaan ei tarvita nyt uusia.

Flybe on tietääkseni ainut, joka rekryää Suomessa matkustamohenkilökuntaa ilman kokemusta. Sinulla tulee kutenkin olla hyvä kielitaito ja asiakaspalvelukokemusta. Tämä voi olla siis yksi hyvä tie aloittaa, mutta älä unelmoi mistään ulkomaan reissuista ja hienoista hotelleista tässä firmassa. Lennän paljon lyhyttä lentoa ja yöksi palaat aina kotia. Toinen mahdollisuus on, että lähdet suoraan ulkomaalaisiin lentoyhtiöihin töihin. Itse suosittelen tätä. Buukkaa reissu Lontooseen ja mene eri firmojen rekrypäiville. Muuan muassa Emirates järjestää näitä. Tässä aikataulu. He tulevat välillä myös Suomeen rekrytoimaan. Myös Ryanairille on helppo päästä. Vaatimuksena englannin kielen osaaminen ja uimataito. Heillä on tukikohtia ympäri Eurooppaa ja voit asua melkein missä maassa vaan. Työ on rankkaa, kurssi on maksullinen (noin 1500€) ja kestää noin viisi viikkoa. Tarvitset siis vähän alkuinvestointia, mutta tämäkin on yksi tapa saada kokemusta lentoemännän työstä. Näin itse aloitin. Tässä hyvä linkki, josta löytyy useita ulkomaalaisia lentoyhtiöitä ja heidän vapaita työpaikkoja. Myös Ryanairin paikat löytyvät täältä.

Kolleegani Marco Italiasta ja Stella Espanjasta työn touhussa.

Lisää vinkkejä ilmailualan töihin, haastatteluihin, itse työhön ja kaikkeen mahdolliseen löytyy tältä sivulta: http://www.pprune.org/ 

Palataan huomenna Italiassa työskentelyn merkeissä. Mahtavaa sunnuntaita kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


*

*

Instagram